Menu
Kosár

Blog - Pipa Szivar Vízipipa RSS Feed

26 Oct Pipadohány tárolása
0 309
A lehető legfinomabb pipafüst érdekében vigyáznia kell a pipára és a dohányra is. A pipadohány valójában egy kényes anyag, amely érzékeny a hőmérsékletre, a páratartalomra és a fényre. Ennek következtében nagy gondossággal kell tárolni.Irányelvek a pipadohány tárolásához:Ha túl száraz, a dohányod el..
24 Oct Gyakori pipázási problémák
0 301
Míg a pipa tömése, a meggyújtása és a pipázás viszonylag egyszerű mozdulatnak tűnik, eltarthat egy ideig, amíg tökéletesedik. Idővel akár saját technikáit is kifejlesztheti, amelyek megfelelően működnek az Ön számára.Alább a leggyakrabban előforduló problémák:1. Túl forró pipa Könnyen lehet, hogy az..
08 Mar Pipadohány ízek
0 1780
A pipadohány lehet természetes ízű, keverék, vagy olyan dohányokat tartalmazhat, amelyek egyedi ízt adnak a füstnek, aromásítottak, amelyhez édesítőszereket adtak és ízfokozókkal pácoltak. Napjainkban egyre nagyobb a kereslet a "természetes" pipadohányok iránt, amelyek ízüket az alapdohányok és a ho..
04 Mar Pipa tisztítás és pipaápolás
0 648
A pipa tisztítás és karbantartás kritikus fontosságú ahhoz, hogy később is használható maradjon a pipa. Ha egy pipát nem tisztítanak megfelelően, kellemetlen ízt érezhet pipázás közben, könnyen felforrósodhat, és végül túl vastag koromréteg halmozódhat fel a kazánban, ami miatt a pipa nem működik me..
28 Feb Hogyan tömjük meg a pipát?
0 728
A pipa tömésére több módszer is létezik. Ha egyszerre tölti fel a kamrát, az egyenetlen dohányrétegek korlátozzák a légáramlást. Ajánlatos alul lazábbra, felül tömörebbre tömni. Ezt úgy érhetjük el, hogy először teleszórjuk a pipát dohánnyal (célszerű belemeríteni a zacskóba vagy dohánytartóba), m..
28 Feb Kezdő pipásnak: milyen legyen az első pipánk?
0 393
Kezdő pipásnak jó tanácsként azt ajánljuk, hogy a pipa mindenképpen bruyére gyökérből (briar, hangagyökér) legyen. (A pipázás világában járatlanok hajlamosak rózsafának hívni.) Elsősorban egyenes, vagy csak enyhén ívelt szárú pipával kezdetben könnyebben boldogulhatunk.Első pipánk 9 mm-es szűrős leg..
23 Feb Pipa, Pipaforma, Pipatípus
0 546
A pipát izzó dohány füstjének belélegzésére szolgál. A pipa feje anyaga általában Bruyere, kukorica, meerschaum (tajtékkő), agyag, cseresznyefa, üveg vagy porcelán, a szárát fából, ebonitból és akrilból  készítik. A pipával történő dohányzás Amerikában őshonos és az ősi mexikói papok vallási szertar..
18 Feb Szivar vásárlás - szivar forma alapján
0 457
Fontos a megfelelő formátum kiválasztása . Elsősorban a szivarozás kívánt időtartama határozza meg, de befolyásolja a szivar ízét is. Minél nagyobb az átmérő, annál teljesebb és ugyanakkor enyhébb lesz a szivar az íze, annak ellenére, hogy többnyire ugyanabból a dohánykeverékből áll, mint ugyanazon ..
18 Feb Szivar vásárlás - Milyen szivart válasszunk?
0 272
Ha kezdő szivaros, és nem szokott cigarettázni vagy a pipázni, akkor javasoljuk, hogy válasszon könnyebb fajtákat. A Dominikai Köztársaságból vagy Hondurasból, Brazíliából, Jamaikából, Indonéziából vagy a Kanári-szigetekről származó szivar lehet a megfelelő választás az Ön számára.Mindenekelőtt tisz..
15 Jan Churchill szivarok
admin 0 213
Churchill szivar - ezt a kifejezést gyakran használják a szivarvilágban. De mit jelent Churchill szivart szívni? Mi köze a névnek az angol miniszterelnökhöz és íróhoz? Kinek megfelelő a Churchill szivar? Ezt szeretnénk tisztázni itt.Az úgynevezett Churchill szivarok a kubai szivargyárakban szabványo..
15 Jan Prémium szivarok – mi különbözteti meg őket?
0 246
A "prémium" cím - ahogy a szó jelentéséből következtethető - csak a különleges és legjobb minőségű szivarokra vonatkozik. A "prémium szivar" kifejezés azonban egy lépéssel tovább megy. A kifejezés meghatározza, hogyan kell a szivarokat elkészíteni. A jó minőség nem elég. Ugyanakkor a Premium Cigars ..
21 Dec Szivarvágás: Szivarvágó kiválasztása
admin 0 366
A piacon rengeteg gyártó állítja, hogy a legjobb szivarvágóval rendelkezik... Ráadásul sokféle típus létezik, amelyek egy kicsit másképp működnek, mint a korábbiak, egy modernebb technológiával. A leghíresebb és a hagyományos szivarvágó a guillotine- elven működő szivarvágók. Lehetnek dupla vagy egy..
Tételek: 1 - 12 / 23 (2 oldal)